BEZ-E Słodkie

Paluszki BEZ-E Słodkie

Seria paluszków stworzona z myślą o powrocie do natury i w trosce o dobro konsumentów. Paluszki bez-E wypiekane są bez użycia chemicznych dodatków i ulepszaczy.  Oryginalny smak nadaje im aromatyczny, naturalny miód, liczne orzechy, przyprawy, otręby owsiane i pełnoziarnista mieszanka mąk. Produkt nie zawiera tłuszczu. Paluszki bez-E idealnie wpisują się w trendy żywieniowe, które nawiązują do dbałości o zdrowie. Ciekawe kompozycje smakowe gwarantują niezapomniane doznania.

  • Z MIODEM I CYNAMONEM

    Kruche paluszki z miodem i cynamonem. Stworzone tylko z naturalnych składników. Wypieczone w wysokiej temperaturze bez dodatkowych tłuszczy.
    Cynamon to jedna z najstarszych przypraw. Istnieje o nim wzmianka 
    już w pierwszych księgach Starego Testamentu. Był on wykorzystany 
    do celów leczniczych od najdawniejszych czasów. Popularność zdobył również działaniem dodającym energii, witalności. Dodatkowo stosowany był na poprawę krążenia i rozgrzania organizmu.

  • Z MIODEM I MIGDAŁAMI

    Kruche paluszki z miodem i migdałami. Stworzone tylko z naturalnych składników.
    Wypieczone w wysokiej temperaturze bez dodatkowych tłuszczy.
    Migdały, to niedoceniane produkty w naszej codziennej diecie. Mimo wysokiej zawartości tłuszczów należą do najzdrowszych przekąsek. Warto je włączyć do codziennej diety i spożywać regularnie ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika, minerałów i witamin.
    W starożytnej Grecji migdały uważane były za symbol miłości, a obecnie istnieje przekonanie, że działają jak afrodyzjak.

  • Z MIODEM I ORZECHAMI

    Kruche paluszki z miodem i orzechami laskowymi. Stworzone tylko z naturalnych składników. Wypieczone w wysokiej temperaturze bez dodatkowych tłuszczy.
    Orzechy laskowe zawierają najwięcej ze wszystkich orzechów 
    witaminy E nazywanej witaminą młodości (100g odpowiada 387% dziennego zapotrzebowania), która usuwa z organizmu wolne rodniki. Bogate są również
    w minerały takie jak żelazo, cynk, potas i miedź. Zawarty w nich fosfor wspomaga pracę mózgu dlatego orzechy laskowe polecane są osobom pracującym umysłowo i przemęczonym.

  • Z MIODEM I OTRĘBAMI

    Kruche paluszki z miodem i otrębami. Stworzone tylko z naturalnych składników. Wypieczone w wysokiej temperaturze bez dodatkowych tłuszczy.
    Otręby, czyli okrywa nasienna ziarna pszenicy, owsa lub ryżu to jedno 
    z najbogatszych źródeł błonnika pokarmowego.
    Dwie łyżki otrąb pokrywają jedną trzecią zapotrzebowania dziennego na błonnik i obniżają ryzyko zachorowania na raka jelit.