BIO Słodkie

Paluszki BIO słodkie

Z przyjemnością przedstawiamy Państwu nową linię produktów skierowanych dla osób prowadzących zdrowy tryb życia. Jako, że wszystkie składniki, których używamy do produkcji paluszków BIO posiadają certyfikat świadczący o ich naturalnym pochodzeniu, produkt ten jest zdecydowanie najwyższej jakości.

BIO Słodkie

Paluszki z linii BIO skierowane są do osób prowadzących zdrowy styl życia. Są w 100% produktem ekologicznym, co potwierdza jednostka certyfikująca AGRO BIO TEST. Wyjątkowy smak słodkich paluszków BIO zapewnia naturalny, nieprzetworzony miód BIO. Paluszki z tej linii zawierają płatki owsiane BIO, mąkę orkiszową BIO, otręby pszenne BIO oraz wiele innych pełnoziarnistych składników. To wszystko dlatego, że produkty o wysokiej zawartości minerałów i błonnika spożywczego są bardziej odżywcze niż te wypieczone wyłącznie z białej mąki. Minerały są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie organizmu, zaś błonnik za właściwą pracę układu trawiennego.

  • BIO Z MIODEM I CYNAMONEM

    Paluszki z certyfikatem BIO z dodatkiem miodu i cynamonu. Całkowicie naturalna i certyfikowana przekąska dla tych, którzy wyjątkowo troszczą się o swoje zdrowie i sylwetkę.
    Cynamon to jedna z najstarszych przypraw. Istnieje o nim wzmianka już w pierwszych księgach Starego Testamentu. Był on wykorzystany do celów leczniczych od najdawniejszych czasów. Popularność zdobył również działaniem dodającym energii, witalności. Dodatkowo stosowany był na poprawę krążenia i rozgrzania organizmu.
    Składniki: mąka pszenna BIO, mąka graham BIO, mąka żytnia BIO, (gluten), płatki owsiane BIO, wiórki kokosowe BIO, miód naturalny BIO, mak niebieski polski BIO, cynamon mielony BIO, cukier waniliowy BIO, drożdże BIO, sól.

  • BIO Z MIODEM I OTRĘBAMI

    Paluszki z certyfikatem BIO z dodatkiem miodu i otrąb. Całkowicie naturalna i certyfikowana przekąska dla tych, którzy wyjątkowo troszczą się o swoje zdrowie i sylwetkę.
    Otręby, czyli okrywa nasienna ziarna pszenicy, owsa lub ryżu to jedno z najbogatszych źródeł błonnika pokarmowego.
    Dwie łyżki otrąb pokrywają jedną trzecią zapotrzebowania dziennego na błonnik i obniżają ryzyko zachorowania na raka jelit. 
    Składniki: mąka pszenna BIO, mąka graham BIO, mąka żytnia BIO, (gluten), otręby owsiane BIO, wiórki kokosowe BIO, miód naturalny BIO, mak niebieski polski BIO, płatki owsiane BIO, cukier waniliowy BIO, drożdże BIO, sól.